Početkom godine sam bio u Austriji na skijanju, no na putu do Nasfelda sam jedan dan proveo i u Grazu. U tom jednom danu sam proveo i par sati u poprilično poznatom Kunsthausu, muzeju moderne umjetnosti koji se osim popriličnom kolekcijom može pohvaliti i ne baš svakidašnjim izgledom. Mene osobno njegova arhitektura nije toliko impresionirala pa ga ovdje niti neću prezentirati iz tog kuta.

Unatoč tome što mu je i kolekcija poprilično impresivna (no kao i kod svih muzeja moderne umjetnosti, izlošci variraju od fantastičnih pa do nevjerojatno glupih) neću se niti njome baviti. Prvenstveno iz jednog praktičnog razloga, fotografiranje je kao i u većini takvih eminentnih institucija zabranjeno. I ne samo to, već je omjer čuvarica (da, nema muških) i posjetitelja otprilike 1:1. Imam teoriju da su one zapravo poseban izložak koji kritizira današnje društvo pretjerane kontrole, no to je sasvim druga priča.
I što ti onda preostaje? Mene su naime impresionirali zahod i garderoba. Moram priznati da i inače cijenim dobre “facilities”, ali ovo je bilo nešto zaista posebno!

(kao i obično, klik na sliku otvara istu u većem formatu)

Moram priznati da je atmosfera, iako možda djeluje sterilno, vrlo ugodna 🙂
Nažalost, zbog ostalih korisnika nisam mogao više fotkati, ali se nadam da sam vam uspio prenjeti barem djelić Kunsthausa u Grazu…