Evo! 15 dana ste mogli gledati omot Artističke radne akcije i samo sanjati o danu kad će konačno biti gotova. Eh, gotova je.

Čemu, o čemu sve to? Zapitat će se neki. Kakve su to artističke fore?
Pa, čitavo pretenciozno koncipiranje ovog (foto)bloga kao artističke radne organizacije je zapravo neka vrsta repozicioniranja – drugim riječima, po četvrti put je došlo do redizajna i male promjene koncepta (veoma artističan riječnik, zar ne?). Okitio sam se pridjevom artistički kako bih naglasio glavnu funkciju i tematiku ove najnovije inkarnacije bloga, a to su uvjetno rečeno umjetnost i kultura. Poprilično je arogantno nazvati svoje fotke umjetnošću, ponovno će neki primjetiti – i biti u pravu. Naime, osim vlastitih artističkih radova, u tjednima i mjesecima koji dolaze ću se truditi prenositi i neka tuđa artistička ostvarenja kao i ispratiti događanja vrijedna pažnje. U kojem će se sve to smjeru razvijati – vidjet ćemo. Osim ovih novih dužnosti, blog će zadržati i onu osobnu ulogu tako da si ostavljam pravo i na potencijalno non-arty, čak i sterilne postove!

A sada ukratko i o redizajnu. Dakle, kao što se može primjetiti, glavna ideja je minimalizam. Riješio sam se svega što je moglo biti suvišno te čitavu stvar učinio dosta preglednijom (imho dakako :). Svi stari postovi su na broju, ali neki još nisu u potpunosti formatirani za ovaj dizajn tako da se može dogoditi da ne izgledaju baš najbolje. Provjereno dobro radi na Firefoxu, Safariju, Operi i Chromeu dok IE malo krivo tumaci header. Probat ću to riješiti, ali nije prioritet 🙂 Uostalom, IE uopće nije artistički browser!
Naravno, ovo je work in progress i svaki komentar i kritika je više nego dobrodošla. Štoviše, iznimno bih cijenio svakog cijenjenog posjetitelja koji kaže nešto na tu temu u komentaru ili čak mejlu (mejs86[at]yahoo.com). Prijava bugova se cijeni još i više.

Mislim da je ovo dovoljno za početak, prošvrljajte malo i upoznajte novo okruženje. Uskoro krećemo u nove radne pobjede!

Također… Toplo preporučam da si uzmete i rss feed za koji imate link odmah do info gumbića. U slučaju nužde, tu je i moj stari tekst o RSSu gdje je stvar fino objašnjena.