Nakon što sam jutro i rano popodne proveo na nasipu, na putu doma sam se navratio na zagrebački salon primjenjene umjetnosti i dizajna, koji se održava na trećoj etaži garaže na Kvatriću. Osim što mi je bilo usput, za posjetu sam se odlučio zato jer je sutra zadnji dan tako da vam toplo preporučujem da iskoristite priliku i za 20 kn pogledate odlične radove u iznimno zanimljivom ambijentu. Konačno da se nešto pozitivno dogodi na tom, po mom blagom mišljenju nakaradnom trgu.

Forma i radovi variraju, ali se velikim djelom bave društvenom kritikom, poput staklenog peristila.

Ovo izdanje Salona bit će posvećeno temi trajne alternative u oblikovanju, u smislu načina organiziranja i artikuliranja nove razine dinamizma i kompleksnosti suvremenoga društva. Društvena odgovornost autora, koji kroz bavljenje odnosom oblika i sadržaja (funkcije i forme, ili označitelja i označenog) preispituje kontekst i trenutak u kojemu stvara, podrazumijeva shvaćanje činjenica trenutka ’sada’ i djelovanje u skladu s njima.



Slijede fotografije nekih radova koji su mi se posebno svidjeli, no najbolje bi bilo da iskoristite sutrašnji dan za vlastiti posjet. Ukoliko ipak niste u prilici, skoknite na 43zagrebackisalon.com