Danas smo posjetili drugi najveći Belgijski, i najveći Flamanski grad – Antwerp.
Vrlo ugodna vožnja fensi nagibnim vlakom je trajala četrdesetak minuta i dovela nas do zaista impresivnog više etažnog Antwerpskog kolodvora.

Antwerp je poznat po više stvari. Druga je najveća luka u Evropi, globalni je centar proizvodnje dijamanata i meni ne pretjerano impresivne belgijske mode.
Osobno mi je dosta ugodniji od Brusselsa zbog svoje umjerene veličine i puno manjeg broja turista. Unatoč tome, dva su grada dosta slična, posebno glavni trgovi (Grote markt / Grand place – flamanski/francuski).

Antwerp je i velika luka, ali od nje nismo ama baš ništa vidjeli zbog ogromne magle, tako da smo se samo u jednom navratu spustili do rijeke Scheldt, koja ga spaja sa Sjevernim morem i na kojoj Antwerp leži.
Glavni adut ovog grada bi bila njegova pitoresknost i atmosfera te izgled. Poprilično je šokantno nakon Brusselsa, čisto Valonskog grada, doći ovdje gdje ti se nitko ne obraća na francuskom već na flamanskom koji je varijacija na nizozemski koji je opet varijacija na njemački (sister je zaključila da je flamanski/nizozemski predivan jezik – kao njemački, ali lijep :)). Praktično je doduše što svi zaista dobro govore engleski 🙂
Oko osam smo se vratili nazad, a navečer posjetili neki jazz klub gdje je svirao odličan njemački gitarist Torsten Goods s pratećim bendom. Super su svirali i bio je odličan provod 🙂