Da, stigao je i taj dugo najavljivan trenutak. onthe.bloger.hr, catman in the city, mejs u gradu je konačno osvanuo pod vlastitom domenom. Sama ideja je nastala prije nekoliko mjesec no intenzivniji rad je počeo zadnjih 3-4 tjedna. Glavni razlozi za prelazak su bili fleksibilnost fotobloganja, mogućnost običnog ali odvojenog bloganja te želja za nekakvim siteom na kojem mogu malo ozbiljnije predstaviti svoj rad. Da, želja za portfoliom je bila neutaživa 🙂


Princip rada je vrlo jednostavan. na fotoblogu će se, kao i dosada, svaki dan objavljivati nova fotografija, ali ovaj puta u 750 px velikoj širini. Novo objavljena fotografija se automatski sprema u portfolio kao thumbnail. U portfolio sekciji se fotografije mogu ili birati ili pretraživati po tagovima/mjesecima. Još na početku je u portfolio dodan određen broj fotografija s bloger.hr bloga, svojevrsni best of.

Na txtblogu će se s vremena na vrijeme pojavljivati postovi o raznim temama, ne nužno o fotografiji. Vidjet ćemo u kojem će se smjeru razvijati. Osim za fotoblog, postoji i zaseban rss za txtblog.

About sekcija daje neke informacije o meni, linkove na moje last.fm i flickr accounte te informacije o kopirajtu, odnosno creative commons licencama. Za kraj tu je bookmarks stranica. Zasebna je zato jer se sidebar jednostavno nebi uklopio u fotoblog koncept.

Što se tiče tehnikalija… mejs.org pokreće WordPress 2.1.3 pod odličnom temom Nautilus, obradom teme K2 od strane Becks.