Makar sam inače uvjeren da sam se trebao roditi sredinom šezdesetih, danas sam nakon dosta vremena ponovno oduševljen jednom malom stvari koju do prije godinu-dvije nismo imali.

Radi se o serijama koje su s masovnom popularizacijom interneta dobile posve novu dimenziju. Krenulo je s web epizodama koje bi nam otkrivale neku sitnu priču (mislim da je BSG to imao u drugoj sezoni), pa online stripovima (Heroes Evolutions, kasnije su izašli i u fizičkom formatu, totalno pašu seriji i štihu) da bi sve to rezultiralo video logovima likova (Mel u Flight of the Conchords) i… Twitterom!

Da, sasvim slučajno sam naletion na twitter Mie Lewis iz Californicationa! Sada tokom 7 dana koliko ih prođe između dvije epizode, uz tweetove o Bolesnom umu istovremeno čitam da uskoro izlazi Mijina knjiga (koju je ukrala od Hanka, ali to nije bitno) “Fucking and punching”. Zakon!
Ali ček, netko joj je napravio reply i pita možemo li vidjeti cover. Mia odgovara…

“you asked for it…the F&P cover:http://twitpic.com/lfer What do you think? Print it & you can front like you have an advance copy!”

I gledamo cover… Nekako mi se čini da u sljedećoj epki izlazi knjiga!

Zgodno.

Mia kao svaka poštena kalifornijska tinejđerica ima i youtube kanal… Pa će tweetati čim napravi novi entry. I što veli? Pa, maše sa Rolling Stone magazinom za koji su je slikali u zadnjoj epizodi… I povjeri nam se da se zaljubila u pedofilčinu Lewa Ashbya.

I što više reći? Tako banalna stvar a učinila nam je praćenje ove genijalne serije još boljim. Zato pogledajte Mijin twitter i jubito
Bojim se da treba ispraviti naslov – zašto volim moderni internet. Jer ipak, zar gledam Californication na televiziji?